Oferujemy Państwu najlepsze formy dostawy. Wszystkie przesyłki przygotowane są w staranny i bezpieczny sposób aby zagwarantować w 100% towar dostarczony na czas w idealnym stanie.
Forma | Przedpłata | Pobranie |
Kurier GLS | 15 zł | 18 zł |
Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 500 zł |
Właściwie każdy wie, jak szerokie zastosowanie ma folia aluminiowa. Oczywiście najczęściej stosujemy ją w domu do pieczenia, przechowywania potraw. Dobrze sprawdza się także do pakowania potraw gorących (utrzymuje ich ciepło), wędlin, kanapek (zachowuje ich świeżość). W obu przypadkach folia aluminiowa chroni przed przenikaniem zapachów, a także przez jakiś czas utrzymuje temperaturę potraw ciepłych.
Mało kto wie, że folia aluminiowa zmienia swoje właściwości w zależności od sposobu użycia. Strona matowa przepuszcza ciepło, a więc do pieczenia potrawy zawijamy tak, by była na zewnątrz. Jeżeli chcemy utrzymać temperaturę potrawy, na zewnątrz powinna być strona błyszcząca.
Przygotowywanie potraw w folii aluminiowej zapobiega ich wysuszeniu, zachowują swój smak, aromat i właściwości odżywcze. Potrawy przygotowane w folii są zdrowe i dietetyczne.
Folia aluminiowa ma również szereg nietypowych zastosowań w gospodarstwie domowym, które ułatwiają wykonywanie codziennych czynności:
ułatwia prasowanie – folię podkładamy pod osłonę deski stroną słyszącą na wierzch (będzie oddawać ciepło do prasowanej tkaniny),
kulka z folii może służyć jako czyścik do naczyń (patelnie, naczynia żaroodporne, ruszta) – nie rysuje powierzchni,
wyczyści zabrudzone żelazko,
naostrzy nożyczki – należy nimi kilka razy przeciąć folię,
kawałek zwiniętej folii wrzuconej do pralki zapobiega elektryzowaniu ubrań,
pomoże wyczyścić srebro – na dno naczynia folia, woda z sodą i srebrna biżuteria.
Oczywiście najpopularniejszym zastosowaniem folii aluminiowej jest przygotowywanie i zabezpieczanie potraw. Folia dostępna jest w rolkach o dł. 150 m i szer. 30 lub 44 cm oraz w rolkach o dł. 10 m i szer. 30 cm.
Właściwie każdy wie, jak szerokie zastosowanie ma folia aluminiowa. Oczywiście najczęściej stosujemy ją w domu do pieczenia, przechowywania potraw. Dobrze sprawdza się także do pakowania potraw gorących (utrzymuje ich ciepło), wędlin, kanapek (zachowuje ich świeżość). W obu przypadkach folia aluminiowa chroni przed przenikaniem zapachów, a także przez jakiś czas utrzymuje temperaturę potraw ciepłych.
Mało kto wie, że folia aluminiowa zmienia swoje właściwości w zależności od sposobu użycia. Strona matowa przepuszcza ciepło, a więc do pieczenia potrawy zawijamy tak, by była na zewnątrz. Jeżeli chcemy utrzymać temperaturę potrawy, na zewnątrz powinna być strona błyszcząca.
Przygotowywanie potraw w folii aluminiowej zapobiega ich wysuszeniu, zachowują swój smak, aromat i właściwości odżywcze. Potrawy przygotowane w folii są zdrowe i dietetyczne.
Folia aluminiowa ma również szereg nietypowych zastosowań w gospodarstwie domowym, które ułatwiają wykonywanie codziennych czynności:
ułatwia prasowanie – folię podkładamy pod osłonę deski stroną słyszącą na wierzch (będzie oddawać ciepło do prasowanej tkaniny),
kulka z folii może służyć jako czyścik do naczyń (patelnie, naczynia żaroodporne, ruszta) – nie rysuje powierzchni,
wyczyści zabrudzone żelazko,
naostrzy nożyczki – należy nimi kilka razy przeciąć folię,
kawałek zwiniętej folii wrzuconej do pralki zapobiega elektryzowaniu ubrań,
pomoże wyczyścić srebro – na dno naczynia folia, woda z sodą i srebrna biżuteria.
Oczywiście najpopularniejszym zastosowaniem folii aluminiowej jest przygotowywanie i zabezpieczanie potraw. Folia dostępna jest w rolkach o dł. 150 m i szer. 30 lub 44 cm oraz w rolkach o dł. 10 m i szer. 30 cm.